Main Menu

سرطان غدد بزاقی
26
بهمن

سرطان غدد بزاقی

منتشر شده در مجموعه مقالات کلینیک
توسطکلینیک روشنا

سرطان غدد بزاقی

غدد بزاقی در ناحیه لب و گوش و گونه ها و دهان و گلو وجود دارد که ۳جفت اصلی وجود دارد که در ناحیه بناگوش، زیر فکی در اطراف گردن و غدد زیر زبانی در زیر زبان  قرار دارند.

وظیفه اصلی غدد بزاقی مرطوب نگه داشتن حفره دهانی از طریق ترشح بزاق است. همچنین دارای آنزیم  و موادی است برای هضم غذا و ضدعفونی کردن دهان و دندان از میکروب ها برای حفظ سلامت ناحیه دهان.

سرطان غدد بزاقی در هریک از این غدد می تواند رخ دهد ولی مطالعات نشان داده که بیشتر سرطانهای این غدد چیزی در حدود ۸۵% مربوط به غدد ناحیه بناگوشی (پاراتیروئید) می باشد. خوشبختانه اکثر این سرطانها خوش خیم می باشند و به شکل کیست های کوچکی هستندکه قابل درمانند.و تنها حدود ۲۰% آنها بدخیم اند .

علائم:

-وجود ورم در ناحیه فک ودهان

-ایجا مشکل در بلع

-احساس درد در ناحیه دهان

-ایجاد زخم در ناحیه دهان

-مشکل در حرکات دهان و باز کردن دهان

-وجود توده در کام، لب یا دهان

-ضعف عضلات در یک طرف صورت

-گاها گرفتی بینی

-تغییر در صدا

تومور غدد بزاقی

در صورت مشاهده هریک از علائم گفته شده زیر به پزشک گوش و حلق و بینی و یا پزشک فک  و صورت مراجعه کنید.

علت ایجاد این سرطان به درستی مشخص نیست ولی برخی عوامل به عنوان عوامل خطرزا شناسایی شده اند مانند: استعمال دخانیات، استفاده بیش از حد تلفن همراه، آلودگی دهان، وراثت، قرار گرفتن در معرض مواد سرطانزا مثل برخی فلزات، عوامل ژنتیکی و وراثت، انجام رادیو تراپی ناحیه کردن و فک،  آلودی هوا و … همچنین برخی عوامل مانند قرار گرفتن سن بالا و کم آبی بدن و دندان مصنوعی می تواند در تشدید آن دخالت داشته باشند.

تومورها دهانی بسته به نوع آن که خوش خیم یا بدخیم است نوع درمانشان متفاوت است.