Main Menu

درمان سرطان رحم
30
بهمن

درمان سرطان رحم

منتشر شده در مجموعه مقالات درمان سرطان
توسط-کلینیک روشنا

درمان سرطان رحم

بخشی از دستگاه تناسلی خانم‌‌‌‌‌‌‌‌ رحم نام دارد که  اندامی توخالی و گلابی شکل است و در حفره لگن ، بین مثانه و ركتوم قرار دارد و  وظیفه نگهداری از جنین را برعهده  دارد.

بخش باریک و پايینی رحم دهانه رحم (سرويكسي) نام دارد و بخش میانی و پهن رحم تنه (Corpus) برآمدگی بالای رحم هم فوندوس Fundus نام دارد. لوله‌‌‌‌‌‌‌‌های فالو‌‌‌‌‌‌‌‌پ (Fallopian Tubes) و  ادامۀ هر دو سمت بالای رحم به سمت تخمدان‌‌‌‌‌‌‌‌ها منتهی می‌شوند.

دیواره  رحم بافتي دولایه دارد. لایة درونی یا پوشاننده را آندومتر می‌‌‌‌‌‌‌‌گویند. لایة بیرونی بافت ماهیچه است که میومتر نام دارد که بخش عضلانی رحم می باشد.

وقتی روند رشد سلولهای سرطانی بهم بریزد باعث ایجاد سرطان می شود.سرطان رحم می تواند خوش خیم یابدخیم باشد.

تومورهای خوش خییم در قسمت های دیگر بدن نمی روند و  مرگبار نیستند و باعمل جرحی قابل بدشت و درمان اند.

ولی تومورهای بدخیم به سایر قسمتهای بدن می روند و می توانند کشنده باشد.

درمان سرطان رحم

علائم سرطان رحم:

سرطان رحم (سرویکس)  در طول چندین سال ایجاد می شود. در بعضی از خانم ها علامتی ایجاد نمی کند؛ ولی در گروهی دیگر باعث خونریزی واژینال  مثل خونریزی در فواصل پریود، خونریزی بعد از رابطۀ جنسی یا خونریزی بعد از یائسگی می شود. خونریزی می تواند زیاد یا کم در حد یک لکه خون باشد.

درمان:

۹۰% مبتلایان به سرطان رحم، با برداشتم رحم و تخمدان (عمل هیسترکتومی) درمان می شود.گاهی همراه با عمل جرحی پرتو درمانی انجام می شود.در موارد پیشرفته سرطان افراد ممکن است توسط هورمون درمانی یا شیمی درمانی، معالجه شود.

پرتو درمانی خود به روش انجام می شود:

پرتو درمانی خارجی: در این روش از دستاه  بزرگی در خارج بدن برای تاباندن پرتو استفاده می شود و به‌صورت سرپايی در درمانگاه یا بیمارستان، ۵ روز در هفته و برای چند هفته متوالی، پرتودرماني خارجی مي‌شوند. این برنامه به محافظت از سلول‌ها و بافت‌های سالم با پخش و تقسيم شدن دوز كلي پرتودرماني کمک می‌‌‌‌‌‌‌‌کند. هیچ‌گونه مواد رادیواکتیوي را در این نوع پرتودرماني استفاده می شود.

پرتو درمانی داخلی: در این روش  محفظه‌اي کوچکی از مواد رادیواکتیو درون واژن به مدت چندین هفته در رحم كار مي‌گذارند. برای محافظت دیگران از پرتودهی رادیواکتیو، کسی نمی‌‌‌‌‌‌‌‌تواند بیمار را در زمانی که این مواد در بدنش است ملاقات کند و افراد فقط برای مدت کوتاهی می‌‌‌‌‌‌‌‌توانند او را ببینند. بعد از خارج كردن ماده رادیواکتیو، هیچ اثري از ماده در بدن نخواهد داشت.

برخی بیماران هردو نوع درمان را نیز دارند.

جراحی:

پس از عمل جراحی و برداشتن رحم فرد احساس خستگی مفرط، تهوع، استفراغ بین ۴تا ۸ هفته داردو افراد دیگر دوران اعدگی و بارداری را تجربه نمی کنند.