کشف یک ژن جدید برای مهار سرطان پروستات:
در تحقیقاتی که اخیرا توسط دانشمندان انجام یافته، آنها موفق شدند ژن و پروتئینی را بیابند که از رشد و گسترش این بیماری در مردان جلوگیری میکند.
آنها برای این کار ابتدا تودههای سرطان پروستات را درآزمایشگاه رشد دادند و دریافتند که پروتئینی به نام FUS از رشد و گسترش این تودهها جلوگیری میکند.
آنان در این تحقیقات میزان این پروتئین را در بیماران مبتلا اندازهگیری کردند و مشاهده شد بیمارانی که سطح بالایی از این پروتئین را دارند، روند پیشرفت بیماری و رشد توده سرطانی کند است و تودهها کمتر به دیگر نقاط بدن مخصوصا استخوانها گسترش مییابند.
سرطان پروستات که از بدخیم ترین سرطان ها ست و سومین دلیل مرگ های سرطانی در مردان آمریکایی است. به همین دلیل رسیدن به یک درمان مناسب برای آن بسیارحائز اهمیت است.

در این مطالعه جدید محققین کلینیک مایو گزارش کرده اند که موتاسیون های SPOP منجر به تثبیت پروتئین های BET در برابر عملکرد مهارکننده های BET می شوند. با این عمل، موتاسیون موجب تکثیر سلول های بنیادی سرطانی، تهاجم و بقای آن ها می شود. این یافته ها می تواند کاربرد مهمی برای درمان سرطان پروستات داشته باشد، زیرا موتاسیون SPOP یا سطح بیان پروتئین بالا رفته BET می تواند بیومارکری برای بهبود نتایج درمانی سرطان پروستات باشد.
آنها دریافتند بین سطح بالای این پروتئین و زندگی طولانی بیماران رابطه مستقیم وجود دارد.
سرطان پروستات (Prostate cancer) که با نام چنگار پروستات نیز شناخته میشود، در پروستاتاست که غدهای در دستگاه تناسلی مردان است رشد میکند (غده پروستات غدهاى است که تنها در مردان یافت مىشود. این غده در زیر مثانه و دقیقاً جلوی رکتوم (قسمت انتهایی روده بزرگ) قرار گرفته است و اندازهای معادل گردو دارد. وظیفه این قده ترشح مایعى به داخل منى است که اثر محافظتی و تغذیهای روی اسپرم دارد).در مورد عامل نژاد، به عنوان مثال در ایالات متحده آمریکا، این بیماری بیشتر در میان سیاهپوستان آمریکا بروز پیدا میکند تا سفید پوستان؛ همچنین ژاپنیها در دنیا پایینترین میانگین خطر ابتلا به این سرطان را دارند.

دیگر عوامل دخیل در این بیماری شامل موارد زیر است:
رژیم غذایی با سطوح بالای گوشت فرآوری شده
گوشت قرمز یا فراورده لبنی
رژیمهای غذایی که سبزیهای خاصی را در خود ندارند
مصرف چربی زیاد (رژیم غذایی پرچربی خطر سرطان پروستات را افزایش میدهد، در مقابل رژیم غذایی کمچربی و مملو از میوه و سبزی خطر را کم میکند.)
میزان بالای هورمون تستوسترون (افزایش میزان ترشح هورمون جنسی مردانه در خون، اغلب موجب تسریع روند بدخیمى سرطان پروستات مىشود.)
تغییرات ژنتیکی (عدهای از عوامل ژنتیکی وجود دارند که مردان را به ابتلا به سرطان پروستات مستعد میسازند. این تغییرات ژنتیکی را با آزمایش میتوان تشخیص داد.)